24. 09. 2014.

Kraljevstvo gospodara prstenova

Ti ljudi s područja crnomorskih stepa prvi su udomaćili konja 4000 godina pr. Kr., a njihove seobe tijekom stoljeća i utjecaj na domorodačke kulture više je nego impresivan. U geografskom smislu radi se o prostoru koji se protezao od današnje Mađarske i Rumunjske sve do ruskih stepa i Sibira na sjeveru, do Ukrajine i Anatolije (Mala Azija/Turska) na istoku, do Sirije i Mezopotamije na jugu, te Mongolije, Tibeta i granice s Kinom na Dalekom istoku. »

Prva, djelomično uspješna, iskapanja u Altajskom gorju, započela su 1927., ali tek 1947. otkriveno je šest odvojenih grobova s tijelima, koja nije samo hladnoća sačuvala od propadanja, nego vrlo umješno balzamiranje. Tijela su imala kosu, no mozak i unutarnji organi uklonjeni su (kao kodegipatskih mumija). Neki mišići bili su odrezani ili izvađeni kako bi tijela zadržala svoje oblike i položaj. Muškarci su tetovirani po cijelom tijelu, uglavnom motivima životinja, od kojih je najzačudnija tetovaža lemura s prstenastim repom (lemur catta). Prema općem uvjerenju, lemuri s prstenastim repom endemični su na području Madagaskara i otočja Komori - ali ti motivi pronađeni su tisućama kilometara daleko, na sjeveru (gdje lemura nikada nije bilo - barem su nas tako učili)kao ukras na tijelima povijesnih gospodara prstenova.

U davnim danima prije nego što je kršćanska Europa bila obuzeta praznovjerjem o krvožednom vrykolaku (davno prije postojanja bilo kakve kršćanske crkve) Oupiresi su bili Uperi ili vrhovni gospodari stare skitske rase Gospodara prstenova. Bila je to najpažljivije odabrana svećenička kasta legendarnih ratnika, čuvara ulaza u Raths i majstora transcendentne Sidhe. Plemena njihova naroda gradila su kasitske domove s drvenom konstrukcijom, a kultura im se temeljila na kurganima,humcima u kojima su pokapali svoje pretke. U jednom od kurgana pronađena su tijela poglavara koji su bili tetovirani motivima lemura s prstenastim šarama na repu. Oni su bili poznati putnici kojisu se nekoć otpravili na istok preko matične europske zemlje, preko Crnog mora i Kaspijskog jezera, sve do Mongolije i Tibeta, a kasnije i na zapad do Irske. Ipak, izvorna zemlja njihova podrijetla bila je zemlja oko karpatskih planina gdje su 1968. pronađeni njihovi predsumerski spisi kod sela Tartarije u Transilvaniji (prikladno nazvanoj »Zemljom iza Šuma«), koja se još uvijek smatra domovinom vampira.

Kraljevstvo gospodara prstenova - LaurenceGardner